Dans van de kraanvogel
In beginsel is het verhaal gebaseerd op een Aziatisch sprookje over dankbaarheid en hebzucht. Vertaald naar het heden zien we dat de kraanvogel na lange tijd weer gesignaleerd wordt in Nederland – in onder meer de nabij gelegen Oostvaardersplassen. Velen zijn opgetogen door de komst en hopen een glimp van deze vogels op te vangen.
Maar is dit werkelijk goed nieuws?
Wat zegt dit over de veranderingen in klimaat en leefomgeving? Hoort de kraanvogel hier nog thuis — en hoe verhouden wij mensen ons daartoe? Thema’s als beweging, migratie, acceptatie en consumentisme vormen het uitgangspunt van deze nieuwe Rorschach-creatie.
In een gelaagde dansvoorstelling nemen vier dansers het publiek mee in een fysieke vertelling over aanpassing en verlies, instinct en overleving. Rorschach beweegt zich moeiteloos tussen straatcultuur en moderne dans, rauw en direct, met een intensiteit die beklijft. De musici van het FlevoEnsemble zijn geen begeleiders, maar verweven onderdeel van het geheel — ondersteunend en reactief, passend bij de eclectische aard van het werk.

In gesprek met de makers
Omroep Flevoland

Praktische
informatie
Choreografie:
Joury van der Vecht & Kelsey van Oers
Dansers:
Kelsey van Oers
Anneloes van Schuppen
Vainergill Thurnim
Joury van der Vecht
Muziek:
FlevoEnsemble o.l.v. Egon Kracht
Het team

Choreograaf & danser
Kelsey van Oers

Danser
Anneloes van Schuppen

Danser
Vainergill Thurnim

Choreograaf & danser
Joury van der Vecht