top of page

Walhalla

Wat is jouw strijd?

‘Walhalla’. Een mythologische hemel en een fenomenaal paleis. Een felbegeerde plek met grenzeloze luxe, weggelegd voor de heldhaftigste krijgers. Een ideale wereld die alleen door confrontatie te bereiken is. Een wereld om letterlijk voor te sterven. Vandaag de dag misschien niet meer dan een synoniem voor een Utopia of een Nirvana, maar wat als wij hier wat van kunnen leren? 

De weg van de (meeste) weerstand

Walhalla verkent onze behoeften voor het creëren van een betere wereld en doet dit op een manier zoals dat eerder werd gedaan. Niet het oneindig analyseren en vermijden, maar het omarmen van een persoonlijke strijd met jezelf, de context en de sociale constructie staat hierin centraal. De hedendaags complexe samenleving is ingewikkeld, overweldigend en voor iedereen anders. Waar de een worstelt met vraagstukken rondom toxische masculiniteit, doet de ander dit met vraagstukken over: genderidentiteit, het klimaat of zijn/haar/hen roots. 

 

Binnen al deze verschillen zien we een kans om te verbinden. Niet vanuit de context, maar vanuit de herkenbaarheid van de persoonlijke strijd. Startend vanuit het individu, gedragen als collectief op weg naar anders. Terug naar de kern op zoek naar hetgeen wat overstijgt. 

Met de billen bloot en met het achterste van de tong, een confrontatie met onszelf, de ander en de context. Niet altijd mooi, maar wel menselijk, rauw en soms wat lelijk.

Achter de schermen 

Op de planken - ​NPO

Praktische
informatie

Choreografie:

Joury van der Vecht & Kelsey van Oers

 

Dansers:

Ivo Glans

Ava Sopacua

Kelsey van Oers

Joury van der Vecht

 

Muziek:
Freerk Lenselink

Het team

Portret Joury - Lage Kwaliteit - Stefan Lucassen - 2.jpg

Choreograaf & danser

Joury van der Vecht

Portret Freerk - Lage Kwaliteit - Fotograaf onbekend - 1_edited.jpg

Muziekproducer

Freerk Lenselink

Portfret Kelsey - Lage Kwaliteit - Fotograaf onbekend - 2.jpg

Choreograaf & danser

Kelsey van Oers

Portfret Ivo - Lage Kwaliteit - Fotograaf onbekend - 2.jpg

Danser

Ivo Glans

Portfret Ava - Lage Kwaliteit - Fotograaf onbekend - 2.jpg

Danser

Ava Sopacua

Mede mogelijk gemaakt door:

RRReuring
Flevolab
Janivo
Podium Mozaiek
bottom of page